Evenimente

Targul International de carte si muzica Feb

Targul International de carte si muzica

Targul International de Carte si Muzica Brasov este organizat anual, in luna martie, in Aula Universitatii Transilvania. Manifestarea organizata la nivel international este consacrata promovarii celor mai noi produse in domeniu, constituind un prilej pentru noi contacte intre participanti, intre acestia si distribuitorii sau iubitorii de carte si muzica. Pe durata manifestarii, au loc numeroase lansari de carte si muzica

Festivalul clatitelor Feb

Festivalul clatitelor

Are loc in ultimul week-end inainte de intrarea in post, dupa calendarul evanghelic, in comuna Prejmer, in centrul comunei.
Faschingul este o sarbatoare populara ce marcheaza trecerea de la iarna la primavara. Tinerii pleca prin sat, costumati in mire si mireasa, preot, tigani si tiganci, sperietori, mergand in fruntea carutei in care se afla soba pe care se pregatesc clatite. Cu aceasta ocazie, intregul sat este invitat la balul mascat, care se organizeaza in aceeasi seara.

Festivalul international al muzicii de camera Mai

Festivalul international al muzicii de camera

Filarmonica Brasov organizeaza anual, in luna septembrie, Festivalul International al Muzicii de Camera. In ultimii ani, Brasovul se transforma in perioada acestui festival intr-un burg al muzicii, melomanii brasoveni aplaudand cu caldura si entuziasm spectacole camerale de elita, sustinute de formatii si ansambluri de prestigiu din tara si de peste hotare.

Sarbatoarea Junilor si Zilele Brasovului Mai

Sarbatoarea Junilor si Zilele Brasovului

Sarbatoarea Junilor are loc in Brasov la data de 1 Mai. Probabil unul din cele mai ample evenimente care se desfasoara aici. Sarbatoarea incepe cu o adunare in Piata Unirii din cartierul Schei al Brasovului (altadata un sat traditional romanesc). Tinerii imbracati in costume populare defileaza calare prin oras, urmati de muzicieni si grupuri de participanti, pana la Pietrele lui Solomon. Unele din costumele junilor sunt vechi de peste 150 de ani iar cel mai migalos lucrat are peste 40.000 de paiete stralucitoare si cantareste aproape 10kg.