Masivul Piatra Mare - Sapte Scari
Cei interesati pot realiza o tura de doua zile pe Masivul Piatra Mare, cu trecere pe la Canionul 7 Scari.
Cititi mai multCei interesati pot realiza o tura de doua zile pe Masivul Piatra Mare, cu trecere pe la Canionul 7 Scari.
Cititi mai multManastirea Brancoveanu - a fost construita pe locul unei biserici din 1654 de catre domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti (1688-1714), in anul 1696.
Cititi mai multCastelul Pelisor - Castelul Pelisor a fost construit intre anii 1889 si 1903, de regele Carol I. Era destinat viitorului rege Ferdinand si Reginei Maria. Pana la finisarea Pelisorului, tinerii au locuit la Foisor.
Cititi mai multCastelul Peles - Castelul din Valea Peles resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit pe vremea regelui Carol I al Romaniei (1866 - 1914). A devenit unul dintre cele mai importante monumente ale Europei secolului XIX.
Cititi mai multCetatea Sighisoara - Sighisoara, oras monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mandreste cu o cetate medievala locuita si in prezent. Pentru prima data in anul 1280 a fost ridicata aici o cetate.
Cititi mai multCetatea Fagarasului, asezata la jumatatea drumului intre Brasov si Sibiu, detinea in Evul mediu o pozitie strategica dominanta in sudul Transilvaniei. Construita la sfarsitul sec. al XIV-lea, pe locul unei fortificatii mai vechi din lemn cu val de pamant.
Cititi mai multCetatea Rupea - este situata pe o stanca de bazalt, la 30 km de Brasov, inspre Sighisoara. Dateaza de mai bine de 2000 de ani, fiind modificata si imbunatatita de-a lungul timpului.
Cititi mai multCastelul Bran - situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula.
Cititi mai multCetatea Rasnov - una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania.
Cititi mai multExista in imprejurimile Brasovului mai multe balti si lacuri special amenajate atat pentru amatorii de pescuit cat si pentru profesionisti.
Cititi mai multMasivul Piatra Craiului a devenit rezervatie naturala in 28 martie 1938 (Jurnalul Consiliului de Ministri nr. 645).
Cititi mai multCea mai buna vedere asupra orasului se poate obtine din varful muntelui Tâmpa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.
Cititi mai multCITYPLEX Cinema are 3 sali a cate 81 de locuri (7 randuri pe sala), cu sunet Dolby Surround, scaune deosebit de confortabile si imagine performanta.
Se afla in incinta ElianaMall la etaj.
Bowling... ceva nou pentru Brasov. Exista in Brasov doua cluburi cu cate 6 piste de bowling ... amenajate cu aparatura de ultima generatie. Daca v-ati saturat de bowling va puteti recreea la una din mesele de biliard sau tenis de masa cu prietenii.
Cititi mai multDoritorii pot invata, in cateva ore, cum sa mearga la pas, la trap sau la galop.
Cititi mai multGradina Zoologica Brasov. Situata in cartierul Noua - aflat in marginea de sud-est a Brasovului - gradina zoologica se afla in mijlocul unei paduri.
Cititi mai multZBOR - ECO-S PARAGLIDING
Organizeaza zbor in tandem, cursuri de initiere, show acrobatic cu parapanta.
Paintball. Cele mai cautate si provocatoare activitati intr-un team building la munte raman Paintball-ul , Airsoft-ul , Tir-ul cu arma , Arcul dar si Tiroliana, Rapel, Catarare pentru cei care doresc multa adrenalina si distractie.
Natura Parc – situat la iesirea din Brasov spre Sfantu Gheorghe in localitatea Chichis cu o suprafata de peste 160 de hectare Natura Parc este cel mai mare parc de distractii din Romania.
Cititi mai multDino Parc Rasnov. Dino Parc Râşnov, unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei, care se întinde pe o suprafaţă totală de 1,4 hectare şi gazduieste 45 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific.
Cititi mai multPoiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania, un important centru turistic international, si totodata un cartier al municipiului Brasov.
Cititi mai multParc Aventura Brasov a fost inaugurat in 15 mai 2008. Parcul de Aventura este o noua activitate in aer liber in Romania ce cuprinde: 100 de ateliere (jocuri) impartite in 8 parcursuri de dificultati progresive.
Cititi mai multComplexul Paradisul Acvatic si-a deschis portile in 23 iulie 2007 la Brasov, iar aici puteti gasi, iarna sau vara, piscine moderne, acoperite sau in aer liber, tobogane cu apa, dar si terenuri de tenis si fotbal.
Cititi mai multCetatuia - Prima constructie dateaza din 1524 si este un turn in forma de semicerc. Mai tarziu tot platoul a fost inconjurat cu un zid. In 1529 in timpul luptelor dintre regele Ferdinand si János I. pentru tronul Ungariei, cetatea este ocupata si distrusa de Petru Rares.
Cititi mai multPrima Scoala Romaneasca - Gazduieste un muzeu dedicat spiritualitatii romanesti din Scheii Brasovului. Cuprinde diverse expozitii din istoria tiparului: manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi.
Cititi mai multTeatrul Dramatic - Primele reprezentatii teatrale au fost oferite orasului in anul 1500 de dominicanii sasi. Din 1542, la initiativa lui Honterus jocul teatral a fost intodus si in scolile evanghelice.
Cititi mai multSinagoga Neologa - Primele familii de evrei au sosit in Braşov in 1807 cu aprobarea consiliului local. Numarul lor a crescut in 1890 la 769, iar in 1940 la 6000 de persoane.
Cititi mai multSinagoga ortodoxa, lacasul de cult al adeptilor cultului mozaic a fost construita in 1926. A functionat pana intre cele doua razboaie mondiale, cand a fost distrusa si devastata de legionari. Fatada ei este frumos ornata cu un mozaic de ceramica cu motive de plante si doi lei.
Cititi mai multBastionul Cojocarilor - sau Tabacarilor a fost construit in jurul anului 1452 si incredintat spre aparare breslei tabacarilor. De forma semicirculara, cu partea deschisa catre Bastionul Postavarilor comunica cu acesta printr-o galerie de-a lungul zidului.
Cititi mai multBastionul Postavarilor - a fost construit intre anii 1450 si 1455 de breasla aurarilor. A fost preluat de breasla postvarilor in anul 1640. Este un bastion circular cu diametru de 16 m, 4 nivele ai 19 m inaltime. Zidurile lui groase de 2 metri aveau guri de tragere.
Cititi mai multBastionul Funarilor - este atestat in documente din 1416. Numit si Bastionul Franghierilor a suferit mult pe timpul incendiilor din 1461 si 1689, astel a fost reconstruita.
Cititi mai multBastionul Fierarilor - Prima constructie ridicata in acest loc a fost atestat in 1521, a avut o istorie zbuciumata. A fost distrusa de inundatia din 1526, a fost refacuta, ca sa fie distrusa de o noua inundatie in 1667.
Cititi mai multBastionul Tesatorilor - Bastionul a fost ridicat in doua etape intre anii 1421-1436 si 1570-1573, partea prabusita in 1701 a fost refacuta in 1750, iar in 1910 a fost restaurat. Are o forma hexagonala si ocupa o suprafata de 1.616 mp.
Cititi mai multBiserica Sfantul Nicolae - Constructia bisericii din Schei a inceput in anul 1495 cu sprijinul domnitorului Tarii Romanesti, Vlad Calugaru, pe locul unui vechi lacas de cult atestat de documente din anul 1292.
Cititi mai multBiserica Adormirea Maicii Domnului - Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocsii nu aveau dreptul de a construi edificii de cult in cetate. Astfel si Biserica Adormirea Maicii Domnului se afla ascunsa intr-o curte, nu are fatada la strada.
Cititi mai multBiserca Evanghelica Sf.Bartolomeu - este cea mai veche cladire a orasului. A fost construita in secolul XIII si a fost cunoscuta si sub denumirea de Biserica celor trei orfane. Conform legendei si-au lasat tot ce aveau bisericii si au fost inmormantate sub altar.
Cititi mai multBiserica Sf. Ioan - Data construirii bisericii franciscane este incerta. Dupa 1530 ordinul a fost alungat din oras, biserica si manastirea au fost deposedate si transformate in depozit. In urma incendiului din 1689 au ramas doar zidurile.
Cititi mai multBiserica Neagra - Impozantul monument din centrul Brasovului a fost construit in secolele XIV-XV. Lucrarile incep in 1383 si au la baza un proiect in stil gotic, cu marimi impresionante: 89 m lungime, 38 m latime si 42 m inaltime.
Cititi mai multMuzeul Casa Muresenilor pastreaza numeroase marturii ale modernitatii, printre care primul ziar politic al romanilor (1838), Gazeta de Transilvania. Primul patron si redactor a fost Iacob Muresianu inlocuit dupa 1868 de catre George Baritiu. Ziarul se mai editeaza si astazi.
Cititi mai multMuzeul de Arta Brasov - cu o colectie de arta foarte bogata, cu opere apartinand unor artisti romani si straini, gazduieste mai ales expozitii de arta plastica, ale unor artisti locali. Uneori sosesc aici expozitii itinerante de mare anvergura cum au fost cele cu lucrari de Dali si Miro.
Cititi mai multCasa Sfatului - Cu toate ca in 1420 a fost consfintita ideea construirii deasupra boltii de vanzare a breslei blanarilor a unei camere pentru acordarea dreptatii si pentru sedintele Magistratului, din cauza invaziei turcilor din 1421 constructia a fost amanata.
Cititi mai multPiata Sfatului - din 1520, acest loc atestat ca targ, numita in documente Markplatz, a fost gazda a numeroase targuri. Din 1364 era organizat targul anual cu participare larga, unde ajungeau si negustori de peste hotare. Frumoasele case cu arcade din jurul pietii ar putea povesti multe.
Cititi mai multStrada Sforii, straduta ingusta intre strazile Cerbului si Poarta Schei a carei existenta este atestata in documentele din secolul XVII a fost un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Astazi este o curiozitate a orasului.
Cititi mai multPoarta Ecaterina este una dintre cele mai vechi, dar cu siguranta cea mai frumoasa poarta, care si-a pastrat aspectul original pana astazi. A fost numita porta superiora, porta corpus Christi sau porta sanctae Katharinae, ultima denumire este folosita si in prezent.
Cititi mai multPoarta Schei se afla langa Poarta Ecaterina si a fost construita in perioada 1827 - 1828 cu rolul de a fluidiza traficul marit din aceasta zona. Cu aceasta ocazie Poarta Ecaterina a fost zidita si folosita in continuare ca si depozit.
Cititi mai multScheii Brasovului este cea mai veche si incarcata de spiritualitate zona a Brasovului. Pastreaza vechi marturii ale civilizatiei romanesti, marturii ce izvorasc din timpurile trecute ale stramosilor nostrii, dacii si romani. Vechii scheieni erau negutatori incercati.
Cititi mai multTurnul negru este un turn masiv cu 11 m inaltime, care in 1995 a primit un acoperis de sticla. A fost construit in secolul XIV, a supravietiuit 2 incendii cauzate de trasnet, datorita primului (1599) a obtinut numele de Turn Negru.
Cititi mai multTurnul alb este un turn masiv cu 11 m inaltime, care in 1995 a primit un acoperis de sticla. A fost construit in secolul XIV, a supravietiuit 2 incendii cauzate de trasnet, datorita primului (1599) a obtinut numele de Turn Negru.
Cititi mai multZona Dupa Ziduri constituie o parte din centura fortificata medievala a Brasovului. Cetatuia Brasovului este o constructie fortificata construita initial in lemn si piatra. A fost modernizata in secolul al XVIII-lea pentru a rezista atacurilor tunurilor.
Cititi mai mult